header ONE 2 TEAM

DISC methode

DISC Persoonlijkheidsanalyse

De medewerkers van ONE2TEAM, coaching & consulting zijn allen officieel gecertificeerd om DISC persoonlijkheidsanalyses af te nemen. De DISC analyse is erg een waardevol instrument voor team/samenwerkingstrainingen, maar zeker ook in persoonlijke en loopbaancoaching.

Een DISC persoonlijkheid methode zegt iets over jou als persoon; over hoe je jezelf waarneemt (je waarden en overtuigingen) en over wat jij denkt dat je (werk-)omgeving van je verwacht.

Doe je een DISC persoonlijkheidsanalyse dan krijg je inzicht in hoe je scoort op de vier basisgedragsstijlen

  • Dominatie        (wilskrachtig)
  • Invloedrijk       (innemend)
  • Stabiel            (volhardend)
  • Conscientieus  (nauwkeurig)

Als je weet wat je voorkeursgedrag is snap je waarom je iets op een specifieke manier aanpakt en hoe het komt dat iemand anders dat anders doet. Maar ook hoe je beter met elkaar kunt communiceren door (soms) aan te sluiten bij de gedrag stijl van de ander. Een voorbeeld, laat een persoon met een  gele gedragstijl niet werken met deadlines en spreadsheets maar geef hem vrijheid in zijn handelen. Het geeft juist ruimte voor aanpassing en verandering. De DISC persoonlijksanalyse is een heel geschikt instrument voor teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling en vormt vaak de basis voor een trainingen en coaching trajecten.

 

 

Voor meer informatie

 

E. hans@one2team.nl

glenn@one2team.nl