header ONE 2 TEAM

Geef kleur aan uw teamleden

We gebruiken twee HRM-instrumenten (DISC/MDI®) voor het maken van de analyse van gedrag en drijfveren. En de mensen krijgen hun eigen rapport eerst te lezen. Ook praten we er met hen afzonderlijk over. Het is wel de bedoeling dat ze hun rapport aan de andere teamleden laten lezen.

Het is immers heel nuttig dat iedereen weet welke gedragsstijl je hebt, waardoor je gedreven wordt en hoe anderen het beste in jou naar boven kunnen halen. Uit zo’n analyse spreekt heel helder hoe jouw manier van werken is.

“Dus jij bent een gele”

Het instrument dat we bij de gedragsanalyses gebruiken is het MDI®Gedrag. Elke gedragsstijl heeft zijn eigen kleur. Vaak zien we dat mensen elkaar de eerste weken na de gedragsanalyse bij hun kleur gaan benoemen.

Soms vinden mensen het best spannend om hun rapport aan anderen te laten lezen. Het legt immers bloot hoe je je gedraagt, waar je blokkades liggen en wat je preferenties zijn. Maar het helpt geweldig om tussen mensen begrip te laten ontstaan.

Eye-opener

En eigenlijk zegt het rapport niets nieuws. Want eigenlijk weet je het wel van elkaar. Het is alleen nooit zo met elkaar in verband gebracht. En als je dan gaat snappen, hoe het werkt in je
team, dan is dat vaak een enorme eye-opener. En die geeft op zo’n moment ruimte om aan die samenwerking te gaan werken.